Presse

Udtalelser og anmeldelser

 

Anmeldelse af Agathe på bogbloggen Book me up, Scotty:

“Jeg håber, at bogen vil få uendelig meget omtale, for jeg er slet ikke i tvivl om, at havde den været udgivet på et af de store forlag, ville der ikke gå mange år, før den ville opnå klassikerstatus på baggrund af dens gennemført sparsomme og præcise sprogbrug, dens eviggyldige relevans og behandlingen af filosofiens og eksistentialismens største tanker.”

Læs hele anmeldelsen her: Bookmeupscotty

(Foto: Maria fra Book me up, Scotty!)

 

Anmeldelse af Agathe fra bloggen Skriv for livet:

“Agathe er fyldt til sin spinkle ramme med smukke billeder, poetisk skønhed, dyb menneskelig forståelse, himmelhøj eksistentiel filosofi og en livsbekræftende forvandling, der frydede mig helt ud til tåspidserne. Jeg kan kun sende den forpjuskede spurv videre ud i verden med mine varmeste anbefalinger.” 

Læs resten af den fine anmeldelse her: Skrivforlivet

 

Anmeldelse af Agathe på bogbloggen Bech’s Books:

‘Det er en bog, der giver stof til eftertanke, uden at den er svær at læse. Jeg er sikker på, at de fleste læsere vil kunne nikke genkendende til en del af de følelser/tanker, som man hører om, både fra hovedpersonen og de øvrige karakterer i bogen. Selvom jeg slet ikke forventede det, så er jeg vild med Agathe. Det er meget sjældent, at jeg læser en bog mere end én gang, men jeg tror faktisk, at Agathe vil blive læst igen.’

Læs hele anmeldelsen her: Bechsbooks.dk

 

Anmeldelse af Agathe på bogbloggen Kig ind i bogens verden:

“Det er ikke første gang, at en roman portrætterer et menneske, der opdager, at han/hun er en del af fastlandet. Men Anne Cathrine Bomann har sin egen forfatterstemme og vinkel på temaet. Måske skyldes det, at forfatteren selv er uddannet psykolog. Samtidig mærker man, at hun er digter, og den knappe stil og det smukke sprog gør romanen på én gang letlæst og læseværdig. Det er kort sagt en stor fornøjelse at læse en så velskrevet lille roman på blot 111 sider, der fanger læseren fra først til sidst.

Læs hele anmeldelsen her: Kig ind i bogens verden 

 

Anmeldt på bogbloggen Litteraturhuset til 6 ud af 6 hjerter af Elena Leah, som også selv er psykolog:

Mange af de ting, psykiateren oplever, har jeg jo selv oplevet. Det fik mig til at føle en skrøbelig og uudtalt forbindelse til både hovedpersonen, forfatteren og andre, som arbejder med psykoterapi.
Agathe vil både kunne læses af dem, som bare ønsker at læse en god bog. Dem, som interesserer sig for tilværelsens eksistentielle aspekter, og måske særligt dem, som laver psykoterapi. Jeg forestiller mig, at alle tre grupper vil have glæde af at læse denne lille og på samme tid tunge bog.”

Læs selv hele anmeldelsen her: Litteraturhuset   

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

En anden anmeldelse til 6 stjerner kan findes på bloggen Pictures and pageturners:

“Et lille stjerneskud. Anne Cathrine Bomann skriver med en sikkerhed, man sjældent ser.”

Læs hele molevitten her: Pictures and pageturners

 

Anmeldelse på bogbloggen Julie the Bookcat til 5 ud af 5 stjerner:

“Agathe er en fin lille roman. Både af udseende og indhold. Sproget i sig selv er fængende, og nogle af sætningerne er vældig finurlige. De korte kapitler gør det overskueligt og fortællingen var langt mere interessant, end jeg kunne forvente. Jeg blev simpelthen så positivt overrasket af den lille, fine bog.”

Læs hele anmeldelsen af Agathe på bloggen via dette link: Juliethebookcat

 

Anmeldelse på bogbloggen Bogrummet til 5 ud af 5 stjerner:

“En bog som jeg helt klart vil anbefale alle at læse. Der er noget “feel good” over den, noget livsglæde og noget eftertænksomhed. Og det er rart at få en vinkel på en hovedperson, som er oppe i årerne, men som stadig ønsker at møde kærligheden, hvad enten den er planlagt eller ej.
Bogen har efterladt et stort indtryk hos mig, om end den ikke er særlig lang. Jeg håber, rigtig mange vil stifte bekendtskab med Agathe!”

Læs hele anmeldelsen her: Bogrummet 

 

Endelig har jeg været så heldig at få Agathe anmeldt i psykologernes fagmagasin P af psykolog Rita Poulsen, som desuden er min gamle supervisor og gode veninde. Hun slutter anmeldelsen sådan her:

“Denne lille roman (…) er flydende og poetisk i sit sprog, den har en lethed med sig fra første side og i flere glimt en befriende, stilfærdig humor midt i dens alvorlige temaer. På forunderlig vis holdes læseren fanget fra første til sidste side. Værd at lade sig berige af, hvad enten man er ung og utrænet psykolog eller selv på vej i sin nedtælling til pensionen.”

Hele anmeldelsen kan findes her.


I lektørudtalelsen står der blandt andet:

“Patienten Agathe bliver et spejl på hovedpersonens egen mislykkede tilværelse, men måske det alligevel ikke er for sent at engagere sig i livet. Bogen er overskuelig og hurtig at læse. Men på trods af dens enkelthed vil dens universelle tematik appellere til mange læsere.”

Den fulde udtalelse kommer inden for et halvt års tid på bibliotek.dk

 

Agathe er desuden blevet nævnt i Hillerød Posten:

Første roman fra Anne Cathrine Bomann

.. og i Helsingør Dagblad d. 6. juli 2017 (kun i papirform):