En ud af hundrede - om unge og skizofreni

I En ud af hundrede får du svar på spørgsmål som disse:

  • Hvad er skizofreni?
  • Hvem rammes?
  • Hvordan spotter jeg de tidlige tegn?
  • Hvordan hjælper jeg bedst, hvis jeg får mistanke om, at nogen omkring mig lider af skizofreni?
  • Hvordan ser fremtiden ud efter en skizofrenidiagnose?
En ud af hundrede 3D

En ud af hundrede henvender sig især til dig, der arbejder socialfagligt med sårbare mennesker, og som gerne vil kunne opdage tegn på skizofreni så hurtigt som muligt. Mit håb er, at bogen ikke bare vil være fuld af information om et super spændende emne, men også vil kvalificere det vigtige arbejde, du gør.

 

 

 

Den sociale vinkel

En ud af hundrede har et særligt fokus på samfundsmæssige og sociale forhold, som enten bidrager til udviklingen af skizofreni eller besværliggør den rigtige indsats efter diagnosticeringen.
Det er nemlig sådan, at udsatte unge med svære opvækstvilkår og sociale problemer har omkring dobbelt så stor risiko for at udvikle skizofreni som andre unge. Det betyder blandt andet, at symptomerne risikerer at drukne i komplekse vanskeligheder som misbrug, hjemløshed og generel mistrivsel. Og når først diagnosen er stillet, er der alt for mange, der havner på kanten af eller helt uden for samfundet i en marginaliseret tilværelse, der i værste fald opleves som meningsløs.

Det er derfor, det er så vigtigt, at vi, der arbejdet i 'systemet' - f.eks. på job- og beskæftigelsescentre - bliver dygtigere til både at spotte de sårbare unge i tide og at samarbejde med hinanden om at gøre det, der virker. Det har jeg skrevet et indlæg om på Den Offentlige - læs med her.

Vil du læse En ud af hundrede?

Køb den her!

Eller bestil din egen signerede kopi og spar portoen ved at skrive mig en besked her.

PRESSE

En ud af hundrede bliver kaldt vigtig, velskrevet og letlæselig af bogbloggeren bag Julie the Book Cat - læs hele anmeldelsen her.
Bogen bliver desuden omtalt i et interview på bagsiden af Sof-bladet i marts 2018 samt i Magasinet Pleje samme måned. Og endelig har jeg skrevet et indlæg om vigtigheden af tidlig opsporing af psykiske lidelser såsom skizofreni samt samarbejde mellem kommuner og regioner på Den Offentlige.