Udgivelser

Udgivelser

AgatheAgathe (2017)
Min første roman, som handler om, hvor svært det kan være at forbinde sig til andre mennesker, og om hvordan mangel på nærhed kan blive til eksistentiel meningsløshed.
Bogen består af forholdsvis korte, nærmest sceniske kapitler med en navnløs, mandlig hovedperson som jeg-fortæller. Selve historien foregår i Frankrig omkring midten af sidste århundrede, og om handlingen står følgende på bogens bagside:
En livstræt psykiater tæller ned til pensionen. Egentlig skal han bare have afviklet sine sidste patienter, men hans plan forstyrres, da en ung, tysk kvinde insisterer på at komme i terapi hos ham. Og da hans trofaste sekretær pludselig melder sig syg, tvinges han til at overveje, om han for første gang i sit liv skal træde i karakter og række ud efter et andet menneske.
Du kan læse en smagsprøve på bogen her og bl.a. købe dit eget eksemplar her eller via Brændpunkts hjemmeside brændpunkt.dk under ‘Udgivelser’.
Og endelig er Agathe at finde på lydbog indtalt af Bent Otto Hansen med den dejlige, karakteristiske stemme.
 Hør en prøve eller køb din egen lydbog her. 

FaldFald (2004)
Min anden digtsamling på forlaget Facet. I dag kan jeg se, at ønsket om nærhed på den ene side og den evige følelse af afstand mellem mig selv og andre mennesker på den anden går igen fra ‘Hjemløs’ – det tænkte jeg ikke over dengang. Det altoverskyggende omdrejningspunkt i ‘Fald’ må siges at være kærlighed, som ikke gengældes.

HjemløsHjemløs (1999)
Min første udgivelse på forlaget Facet. Digtene skrev jeg som helt ung teenager, og titlen refererer til det faktum, at mine forældre og jeg på den tid flyttede fra mit barndomshjem lige uden for Hillerød.


Øverste Kirurgiske (2007 & 2010)
Øverste Kirurgiske er et dansk tidsskrift med plads til lyrik og poesi, og jeg har bidraget med digte til to udgivelser, henholdsvis nummer 48 og nummer 51.

Sidst…
…men ikke mindst kan det nævnes, at jeg i starten af 2017 publicerede min første forskningsartikel i tidsskriftet Personality and Mental Health. Den bærer den mundrette titel ‘The neurobiology of social deficits in female patients with borderline personality disorder – the importance of oxytocin’, og et abstract kan findes her:
onlinelibrary.wiley.com