HVAD INGEN VED

'Bevægende, tankevækkende og øjenåbnende' - Litteratursiden

“Redelig og klog og klar i en tone, der hverken er over- eller underskruet.” 

                             ♥♥♥♥ POLITIKEN

En bog om Imse og Jonas, to brødre fra Hillerød. En bog om at være anderledes og om endelig at træde ud af sin egen skygge. En bog, hvor der bliver svedt og kæmpet i en grøn bordtennishal, og hvor svaret på det spørgsmål, en af hovedpersonerne må stille sig selv, næsten ikke er til at leve med. 

“Bogen sætter mange tanker i gang, og den er udover at være velskrevet og frygtelig også virkelig anbefalelsesværdig at læse og tænke og tale om.” 
                                             BIBLIOTEKAT

Et must have til skolebiblioteket

“HVAD INGEN VED er meget grænseoverskridende læsning, men det fungerer på samme måde som en rigtig uhyggelig film, hvor man næsten ikke kan holde ud at se med, men alligevel gribes af trangen til at se videre. Jeg skulle kun lige læse et kapitel eller to, da bogen endte med at holde mig oppe hele natten. Den er fængende på den ambivalente, forbudte måde, og både historie og karakterer fremstår troværdige og afrundede.

Bogen er et oplagt afsæt til at tage hul på det formentlig mest tabubelagte emne, der findes, og den gør et formidabelt stykke arbejde med at vise, at pædofili og overgreb ikke er det samme, og at der bag pædofile tanker kan gemme sig et varmt og kærligt menneske med hjertet på rette sted.

Der er også massevis af analysegodter til dansklæreren, når forfatteren leger med Imses optagethed af moral- og etikfilosofi, som var han kommentator på Jonas’ indre slåskamp. Derfor …

Kære lærere og skolebibliotekarer, I kan roligt gå i gang med at bestille klassesæt til udskolingen, for det her er et must have til skolebiblioteket.”

★★★★★  Book me up, Scotty!

 

Julie the book cat

★★★★★

 

‘En fantastisk smuk bog, der slet ikke kan få ros nok med på vejen!’

Sanne Bogorm

Zejt-ung

♡♡♡♡♡

 

‘En viktig, intressant o berörande bok, som jag hoppas kommer översättas til svenska.’

I min bokylla

bech’s books

★★★★‘Det er eminent skrevet.’

Maria Sanko, Minby.dk 

Amalie anmelder
♡♡♡♡♡

 


‘En fantastisk og knugende historie’

Forfatter Ditte Wiese

Kom med bagom

Hvis du har lyst til at læse mere om mine tanker om HVAD INGEN VED og de til tider kontroversielle temaer, den behandler, kan du gøre det i en artikel hos Gyldendal HER eller på DR nyheder HER.
Jeg har også været så heldig at få lov til at tale med den søde Anne Glad om bogen, min tid som bordtennisspiller og (skrive)livet i almindelighed i Bogselskabets podcast, som du finder HER

 

Ord om hvad ingen ved

Historien kan det, som kun rigtigt gode historier kan, nemlig at skabe et hul i tiden, hvor jeg dumpede ned og i to intense døgn levede med Jonas og Imse. Historien kommer både omkring mobning, venskab, savn og så seksualiteten i den sværeste, mest tabubelagte og afskyede form, der findes. Der eksisterer ingen lette løsninger på komplekse problemer, hverken i virkeligheden eller i Anne Cathrine Bomanns roman, men hvor er det vigtigt, at der skrives bøger om dem alligevel.
LISE VILLADSEN, forfatter
Ikke nok med forfatteren formår at sætte ord på nogle tunge emner, så gør hun det på en sprogligt let og ligetil måde, der gør det nemt at fordøje de tunge tanker. Hele fortællingen er realistisk og nem at følge. Jeg var draget fra start til slut. Jeg håber, det er en bog, som vil blive brugt i folkeskolernes undervisning. Både for at sætte gang i samtaler og tanker om Imses ensomhed og anderledeshed - men især også for at sætte gang i de unges tanker (og måske en debat blandt dem!) omkring forbudte tanker, følelser og tabuer. For hvornår er man egentligt et dårligt menneske? Skal man blot tænke noget forkert? Eller er det først, når man handler? Og hvad hvis man fortryder sin handling?
Julie the book cat
Anne Cathrine Bomann tager favntag med et uhyre tabubelagt emne, og hun gør noget, der ellers er ganske uhørt; hun skaber sympati omkring en karakter, der udvikler nogle absolut forkerte følelser. Men hun skaber også et virkelig rørende protræt af en ung drengs kamp mod ensomheden. Alt i alt skriver Bomann enkelt og smukt. Hun har skabt en historie med store emner og ikke mindst flotte karakterer. Det er utroligt indlevende og indsigtsfuldt. Romanen er fuld af væsentlige tematikker og bugner af mulighed for refleksion og eftertænksomhed. Et ambitiøst og modigt bud på en ungdomsroman.
bogtanken
Mobning, ensomhed og fraværende voksne beskæftiger mange børne- og ungdomsbøger sig med, men jeg har ikke tidligere læst om pædofili. De vigtige emner bliver behandlet med nænsomhed og troværdighed. HVAD INGEN VED er for mig en klassisk, realistisk ungdomsbog. Som skolebibliotekar savner jeg realistiske ungdomsromaner med en dreng som hovedperson. Her er én! Bogen er oplagt til brug i danskundervisningen i udskolingen.
Bausager Books
MENU
Anne Cathrine Bomann
FORFATTER & PSYKOLOG

M. AC_541@HOTMAIL.COM
T. +45 1234 5678

KØBENHAVN N