Agatheblomst

 

 

AGATHE er min debut som romanforfatter og blev i 2019 tildelt den internationale litteraturpris Scrivere per Amore. Det er en lille, eksistentiel roman om grundvilkår ved tilværelsen, vi allesammen tumler med i en eller anden grad – ensomheden og meningsløsheden især.
Bogen er også en fortælling om at lære sig selv bedre at kende igennem mødet med andre. Og eftersom intet i bogen var planlagt fra starten, har det været sjovt for mig som forfatter at læse med undervejs og at følge min hovedpersons udvikling, efterhånden som han måtte se sit eget selvbedrag i øjnene.

“It is a shrewd, skilful tale of loneliness, the search for meaning and a place in the world, and the problems of truly relating to another human being.”
★★★★★ The Independent

“I absolutely adored this book and read it in one setting.”
★★★★★ The Sun

Den lille spurv
flyver ud i verden!

Jeg er meget stolt og beæret over, at en række udenlandske forlag er blevet så glade for AGATHE, at de har budt på rettighederne. Først kom det svenske forlag Sekwa, der især har specialiseret sig i fransksproget litteratur, samt det tyske forlag Hanser Verlag, der har lanceret AGATHE som en af de første bøger i deres nye imprint hanserblau. 
Siden er en række andre fine forlag fulgt efter, og i dag er Agathe på vej ud i 28 territorier verden over.

Dansk Forfatterforening har interviewet mig om hele den proces, og resultatet kan læses HER.

LYDBOG

Agathe på lyd

Jeg elsker selv at høre historier, mens jeg gør rent, går tur eller lignende, og du kan selvfølgelig også få Agathe som lydbog. Jeg har været så heldig at få den indtalt af Bent Otto Hansen med den karakteristiske, dybe stemme, og du kan f.eks. finde den på biblioteket, hos Mofibo, eller hvor du ellers lytter til bøger.

Udpluk af anmeldelser

Jeg håber, at bogen vil få uendelig meget omtale, for jeg er slet ikke i tvivl om, at havde den været udgivet på et af de store forlag, ville der ikke gå mange år, før den ville opnå klassikerstatus på baggrund af dens gennemført sparsomme og præcise sprogbrug, dens eviggyldige relevans og behandlingen af filosofiens og eksistentialismens største tanker.
Agathe er fyldt til sin spinkle ramme med smukke billeder, poetisk skønhed, dyb menneskelig forståelse, himmelhøj eksistentiel filosofi og en livsbekræftende forvandling, der frydede mig helt ud til tåspidserne. Jeg kan kun sende den forpjuskede spurv videre ud i verden med mine varmeste anbefalinger.
Den svalt beherskede roman om kynikeren, der bliver altruist, er et lille pragtstykke af universel karakter. Romanen fortjener al den opmærksomhed, den kan få.
Denne lille roman (…) er flydende og poetisk i sit sprog, den har en lethed med sig fra første side og i flere glimt en befriende, stilfærdig humor midt i dens alvorlige temaer. På forunderlig vis holdes læseren fanget fra første til sidste side. Værd at lade sig berige af, hvad enten man er ung og utrænet psykolog eller selv på vej i sin nedtælling til pensionen.

Bogrummet

★★★★★

Litteraturhuset

♡♡♡♡♡♡

Jyllandsposten

★★★★★

MENU
Anne Cathrine Bomann
FORFATTER & PSYKOLOG

M. AC_541@HOTMAIL.COM
T. +45 1234 5678

KØBENHAVN N