Blå toner

Blå toner er min tredje roman, og endnu en gang har jeg trukket tydelige tråde fra psykologien. Bogens afsæt er nemlig den sorgdiagnose, som i skrivende stund er ved at blive implementeret verden over, og som betyder, at sorgen potentielt kan blive syg, hvis den er for tung og varer for længe. Alene dét var nok til at få mig i gang med at skrive, og siden kom så min idé om at tage udviklingen et skridt længere og opfinde verdens første medicinske behandling af sorg. 

Hurtigt dukkede også bogens fire hovedkarakterer op: Thorsten, den psykologiprofessor, der får mistanke om snyd i et forsøg med den nye sorgmedicin. Anna og Shadi, de to specialestuderende, som han allierer sig med, selvom de hver især har rigeligt at kæmpe med. Og endelig Elisabeth, den kvinde, som oprindeligt fik ideen til medicinen efter at have mistet sin søn. 

Men hvis sorg er kærlighedens pris – og et meningsfuldt eksistentielt vilkår – hvad sker der så, når vi begynder at tage piller imod den? Da da da daaaaa… 

‘Sproget er virkelig skarpt, og dialogerne fungerer rigtig godt. Men plottet – plottet er det allerbedste. Debatten, det lægger op til, konsekvenserne, hele tanken om sorg som diagnose. Det er så veltænkt og veludført! Anbefales til alle!’

Julie the Book Cat

Science fiction?

Jeg har ladet det meste af handlingen i Blå toner foregå i 2024 for lige at give den nye sorgdiagnose lidt tid til at falde på plads. Og det er også rigtigt, at jeg har opfundet sorgpillen Callocain til lejligheden, for indtil videre findes der ikke en pille specifikt rettet mod sorg. Men selve diagnosen er langt fra science fiction, den har været undervejs i mange år, og nu er den her. Man regner med, at den for alvor bliver indført her i Danmark i løbet af 2022 med den nyeste udgave af diagnosemanualen ICD, som udgives af WHO, og herefter vil sørgende altså kunne diagnosticeres med en forlænget eller forværret sorglidelse, hvis de lever op til nogle forskellige kriterier. Har du lyst til at lære mere om den nye sorgdiagnose? Så kan du f.eks. læse med her hos Det Nationale Sorgcenter, som har samlet en masse viden om både den naturlige og den komplicerede sorg.  

 

 

Udpluk af anmeldelser

Blå toner kandiderer uden tvivl til at være en af de bedste bøger, jeg har læst i år! Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide bøger, der efterlader stof til eftertanke, men sjældent har jeg læst en bog, der har sat så mange tanker i gang i mit hoved. Jeg sad flere gange med åben mund og vidste næsten ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv. En ting er sikkert, jeg er slet ikke færdig med Bomanns forfatterskab.
Bag om bøger
Det er længe siden, jeg er strøget igennem en bog, som jeg gjorde gennem Blå toner. Psykiatri, sorg, kærlighed og en slags krimiplot driver bogen frem og fangede med det samme mig ind. Læs den, hvis du kan lide bøger, der nærmest læser sig selv.
Bogsulten
Anne Cathrine Bomann har skrevet en fængende og indfølende roman om etik, piller og menneskelighed. Anne Cathrine Bomann har udgivet to digtsamlinger, den meget roste og prisbelønnede roman Agathe og ungdomsromanen Hvad ingen ved. Hun er psykolog af uddannelse. Det sidste gør ikke af sig selv et menneske meget indfølende, men indfølingsevnen – evnen til at sætte sig i andres sted og at skrive troværdigt om deres motiver til at handle, som de gør – virker unægtelig som en af hendes store styrker som forfatter.
En sand pageturner fra første side, som jeg fløj igennem på ingen tid. Anne Cathrine Bomann har begået en medrivende og vedkommende spændingsroman om sorg, videnskab og kærlighed, som holder hele vejen igennem. Plottet er spændende og originalt, og tempoet er hele tiden højt.
Bogdagbog

Dagbladenes bureau

★★★★★

Bag om bøger

♡♡♡♡♡♡

Jyllandsposten

★★★★

MENU
Anne Cathrine Bomann
FORFATTER & PSYKOLOG

M. AC_541@HOTMAIL.COM
T. +45 1234 5678

KØBENHAVN N