Akvariet

I Akvariet møder vi Vigga, som er sidst i tyverne, men ikke rigtigt har etableret sig i et liv med hverken uddannelse eller arbejde. Hun lever lidt i periferien af det hele og er egentlig ret tilfreds med at blive sendt i praktik af jobcentret og drikke vin med sin veninde Maiken på en onsdag. Men så sker der to ting: Vigga bliver placeret i en løntilskudsstilling på Danmarks største akvarium. Og Maiken bliver gravid.

Akvariet er netop udkommet og er en roman om venskab, familie og frygten for livets store forandringer – og om den blæksprutte, der på forunderlig vis sætter det hele i perspektiv.

‘Anne Cathrine Bomann fremstiller en ung kvinde, der ikke føler sig hjemme blandt andre mennesker, med varme og forståelse. Og fortæller om kærligheden til en blæksprutte, så det går lige i hjertet.’

                                                                               Information

LYDBOG

Akvariet på lyd

Akvariet er selvfølgelig også lavet til lydbog. Den bliver tilgængelig på diverse streamingtjenester om nogle måneder, og indtil da kan den købes på f.eks. Saxo og andre online boghandler. Det er Signe Amtoft, der indtaler, og hende valgte jeg, fordi hendes stemme ligger meget tæt op ad den måde, jeg forestiller mig, Vigga lyder på.

UDPLUK AF ANMELDELSER

Akvariet er en livsklog roman med nerve, som rammer rent ind. Jeg ved ikke, om det er Anne Cathrine Bomanns baggrund som psykolog, der spiller ind, men hun kan altså noget helt særligt med at skrive menneskelige og vedkommende karakterer. Romanen er en klar kandidat til at blive en af årets bedste læseoplevelser.
Torndahl Books
Akvariet er en smuk og fængende fortælling om livets fundamentale udfordringer. Fortællingens udgangspunkt i venskaber, relationer, familie og livets udfordringer er med til at give en særlig nerve, som jeg sjældent oplever.
Bag om bøger
Bomann skriver ikke bare om mennesker. Hun maler dem, giver dem så meget liv, at de næsten føles levende, og det fik mig til at mærke alle Viggas følelser undervejs. Eminent. Allermest emmer den af sprogligt overskud med de smukkeste sætninger, der balancerer perfekt mellem banaliteten i klassisk skønlitteratur og poesien, der gør det til kunst.
Bogfeber
Anne Cathrine Bomann er her, der og alle steder i mit bogfeed for tiden, og det forstår man godt, for hendes nye roman Akvariet er en fremragende udgivelse. Anne Cathrine Bomann skriver med en sproglig lethed. En lethed, der også kommer til udtryk i hendes overbevisende karaktertegninger, hvor særligt det nænsomme og indsigtsfulde portræt af den introverte Vigga fungerer. Akvariet er et must read.
Bog.dag.bog
Anne Cathrine Bomann gør det igen! I 2022 var hendes Blå toner en af mine absolut bedste læseoplevelser, Agathe er også fantastisk, og nu Akvariet! Anne Cathrine kan simpelthen noget med at skrive om mennesker. Hun har en stor faglig viden om mennesket qua sin uddannelse som psykolog, men hun formår også at indkapsle det i en historie, som fanger os læsere. Akvariet er en karakterdrevet bog, som opslugte mig fuldstændigt. I mødet med Rosa får Vigga sat livet i perspektiv på en måde, som hun forstår, og som hun dermed kan overføre til sit eget liv. Det er en enormt spændende proces at følge. Jeg kan kun sige: LÆS DEN! Det vil du ikke fortryde.
Der er en rigtig fin stemning, langsommelighed og ro over Akvariet, som jeg holder meget af. Og jeg holder utroligt meget af Vigga, selvom hun, som Maiken siger, er besværlig. Akvariet er en virkelig fin roman om venskab, familie og kærlighed. Om at føle sig forkert og have svært ved at tro på lykke og glæden, når den viser sig.
Bomann skriver utroligt smukt. Så enkelt kan det siges. Bomann skriver, så alle vores små, menneskelige måder at se verden på bliver tydelige og genkendelige. Hun skriver, så det går lige i hjertet. Akvariet er en eminent læseoplevelse, der sætter tankerne og følelserne i gang.
Der ligger så meget sårbarhed, skævhed, kærlighed, ensomhed, usikkerhed, frygt, indsigt og perspektiv gemt i siderne, pakket magisk ind i et sprog, der virker næsten hypnotisk på mig. Jeg læste bogen langsomt, og det er jeg glad for. Ikke, at den er svær at læse, for det er den slet ikke, men så varede den bare lidt længere. Skulle nogen være i tvivl, så er jeg fuldstændig betaget af Akvariet, og hvis jeg kunne sprænge min egen skala på fem hjerter, så gjorde jeg det.

 Litteraturhesten

*****

Anette Øster

Bogforsker

*****

Bøgerne i mit liv

*****

MENU
Anne Cathrine Bomann
FORFATTER & PSYKOLOG

M. AC_541@HOTMAIL.COM
T. +45 1234 5678

KØBENHAVN N